Asociaţia Credinţă şi Dragoste a derulat în decembrie 2019 Proiectul „CRĂCIUN”

Compasiune
Răbdare
Altruism
Comunitate
Iubire
Unitate
Nădejde,
prin care îşi propune să ofere cadouri copiilor aflaţi în tratament în clinica Brotac
Medical Center şi copiilor din Centrul de zi Amara, judeţul Buzău.

Partener : Loteria Romana

asqwqwopoiut12390866_1042092882479649_4471053623844153336_n12359869_1042092702479667_5401909172609223768_n

”Grupul vocal „Credinţă şi Dragoste”

Susţinut de Asociaţia Credinţă şi Dragoste, a fost înfiinţat în 2013. Este format din tineri pasionaţi de muzica bizantină. Grupul a participat la diverse evenimente la Primăria Dobroeşti în decembrie 2013 si 2015, la evenimentul Asociaţiei Credinţă şi Dragoste de la Ambasad’Or în martie 2013, la Spitalul Obregia, prilejuri pentru membrii grupului să aprofundeze cât mai mult cântarea bizantină.

PROIECT “Preveniti, tratati, fiti sanatosi !”

Va anuntam cu placere ca in anul scolar 2015-2016 Asociatia Credinta si Dragoste in parteneriat cu Brotac Medical Center va desfasura proiectul “Preveniti, tratati, fiti sanatosi !”, prin care isi propune sa identifice elevii din Bucuresti, din clasa 0 pana la a XII-a, ce sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale si sa initieze un tratament care sa duca la disparitia sau ameliorarea simptomelor. Este important ca acesti elevi sa invete miscarile de la kinetoterapeuti si sa le poate efectua sub indrumarea parintilor zilnic acasa, stiut fiind faptul ca gimnastica medicala trebuie efectuata o perioada mai lunga de timp pentru a obtine rezultate durabile.
Motto proiect : “Cel mai bine e sa fii sanatos, frumos si bogat in mod cinstit” Platon.
Invitam scoli sau licee din Bucuresti sa se inscrie in proiect. Pentru detalii puteti suna la 0733.003.008. sau la adresa de email office@credintasidragoste.ro

“Obiceiurile bune te mențin sănătos !

Asociația Credință și Dragoste, în parteneriat cu Brotac Medical Center, a organizat în perioada 27 iunie-12 august 2015 un Concurs de desen pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, precum și un concurs de fotografie cu Mascota Dr. Bro și cu sloganul campaniei (indiferent de vârstă). Scopul acestei campanii constă în promovarea unui stil de viață sănătos: alimentație, mișcare, relaxare, gândire pozitivă. Tema desenelor a fost “Obiceiurile bune te mențin sănătos!”. Evenimentele s-au desfășurat în câteva parcuri din capitală și în mediu online. Pentru regulamentul concursului dați click aici…

Am primit 161 de desene care au intrat la tragerea la sorti de pe data de 12 august 2015. Cele mai frumoase si cele care se incadreaza in tema concursului cel mai bine pot fi vizualizate dand click aici…

FELICITARI ! Castigatorii Concursului de Desen sunt:
C21 Premiul cel mare, o tableta
H34 Premiul 1
H107 Premiul 1
H12 Premiul 1
H28 Premiul 2
H38 Premiul 2
H41 Premiul 2
T52 Premiul 3
T66 Premiul 3
T16 Premiul 3
Tombola

FELICITARI ! Castigatorii Concursului de fotografie cu Mascota Dr. Bro sunt:
T 1005 Premiul 1, cu 70 de aprecieri
H101 Premiul 1, cu 26 aprecieri
H21 Premiul 1, cu 17 aprecieri
T 1003 Premiul 2, cu 10 aprecieri
T 1006 Premiul 2, cu 13 aprecieri
T 1004 Premiul 2, cu 7 aprecieri
H22 Premiul 3, cu 3 aprecieri
H23 Premiul 3, cu 3 aprecieri
T1000 Premiul 3, cu 2 aprecieri.

Parteneriat cu Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD

Parteneriat in care Asociatia Credinta si Dragoste isi propune sa contribuie la tratamentul copiilor cu autism prin creearea si implementarea unor programe de kinetoterapie, precum si organizarea unor proiecte comune de promovare a unui stil de viata sanatos.

Victime ale accidentelor

Asociatia Credinta si Dragoste acorda asistenta, consiliere si suport, dar totodata recuperare medicala si sociala victimelor accidentelor rutiere din Romania, precum si personelor cu afectiuni musculoscheletale si neurologice.

Unul din partenerii din acest lung demers de recuperare medicala si psihologica este clinica  Brotac Medical Center, care se implica in mod activ in tratarea cazurilor umanitare.

Intre anii 2012-2014 au fost deschise aproximativ 40 de dosare pentru victimele accidentelor rutiere si proiectul este deschis.

Copii sanatosi, copii fericiti !

In luna iunie 2015 s-a incheiat prima etapa a Proiectului “Copii sanatosi, copii fericiti !”

Motto proiect : “Sa iti doresti sa fii sanatos este o parte din sanatate!” Seneca. Datorita pozitiei defectuase la birou, multi copii de scoala primara si gimnaziala dezvolta pozitii vicioase ale coloanei vertebrale, cum ar fi scolioza, cifoza, afectiuni care devin din ce in ce mai greu de tratat la varsta adulta, pot provoca complicatii in timp si din lipsa de informatii pot fi neglijate chiar de catre parinti. De aceea am dorit sa intervenim prin acest proiect in faza de preventie si sa initiem eventual un tratament timpuriu.

Pentru a va informa privind rezultatele proiectului va invitam sa dati click pe link-ul urmator:

Raport Proiect “Copii sanatosi, copii fericiti!”, click aici…

Scopul proiectului a constat in identificarea copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani care sufereau de afectiuni ale coloanei vertebrale si initierea timpurie a unui tratament care sa duca la disparitia sau ameliorarea simptomelor. Este extrem de important ca acesti copii sa intre intr-un program de kinetoterapie care sa tonifice musculatura ce sustine coloana vertebrala pentru a preveni afectiuni mai grave ce pot apare la varsta adulta, precum hernia de disc.

Rezultatele acestui screening trag un semnal de alarma si arata ca 62,77 % dintre copii prezinta deformari ale coloanei vertebrale.

Suntem foarte onoraţi ca Asociatia Credinta si Dragoste a fost nominalizata de către Organizaţia Volonteurope pentru acordarea premiilor “ACTIVE CITIZENS OF EUROPE (ACE) 2015” pentru implementarea acestui proiect.

De asemenea METRO Romania a premiat compania Brotac Medical Center cu premiul 2 in competitia “Starurile comunitatii” pentru implementarea acestui proiect. Suntem onorati ! Multumim !

Angajati sanatosi, angajati performanti!

Asociatia Credinta si Dragoste in parteneriat cu Brotac Medical Center dezvolta in perioada octombrie 2014-iunie 2015 proiectul “Angajati sanatosi, angajati performanti!”.

Datorita pozitiei defectuase la birou sau datorita unor obiceiuri din copilarie, multi angajati si colaboratori dezvolta pozitii vicioase ale coloanei vertebrale, cum ar fi scolioza, cifoza, afectiuni care pot da simptome diverse ce pot pune persoana respectiva in dificultate si ii poate scadea performanta. De aceea dorim sa intervenim prin acest proiect in faza de preventie si eventual tratament. In acest sens ne-am implicat in depistarea, informarea si educarea angajatilor din companiile partenere asupra riscului neglijarii afectiunilor coloanei vertebrale, afectiuni care se pot complica cu hernia de disc, artroze, tasari vertebrale, etc

Rezultatele preliminare arata ca 90% din persoanele triate au prezentat afectiuni ale coloanei vertebrale.

Educatie

Asociatia Credinta si Dragoste doreste sa deschida in viitorul apropiat un proiect de educatie care va consta in formarea profesionala a persoanelor doresc sa se implice in domeniul medical si crearea unor grupuri suport pentru pacientii cu afectiuni grave si rudele acestora.

In acest sens va invitam sa va abonati la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu programele educationale pe care le vom deschide.