Motto : “Oamenii nu se deosebesc atât prin ceea ce zic, cât prin ceea ce fac.” Mihai Eminescu

Asociatia Credinta si Dragoste este o organizatie nonguvernamentala care isi propune sa acorde asistenta, consiliere si suport, dar totodata recuperare medicala si sociala victimelor accidentelor rutiere din Romania, precum si personelor cu afectiuni musculoscheletale si neurologice. In acest sens ne-am propus sa oferim sprijin acestor persoane, precum si celor care au nevoie de ingrijri medicale si sociale in ambulatoriu si la domiciliu.

Asociatia se remarca prin colaborarile cu toate institutiile de stat, care pot oferi sprijin direct persoanelor implicate in accidente, cu medicii din urmatoarele spitale Bagdasar Arseni, Spitalul Judetean Ilfov, Pantelimon, Spitalul Judetean Ilfov, Spitalul de Urgenta Floreasca, Colentina, Spitalul Universitar de Urgenta, Spitalul Elias, Sf Ioan, Sf Luca, Sf Maria, dar si din clinici private.

Unul din partenerii din acest lung demers de recuperare medicala si psihologica este clinica  Brotac Medical Center, care se implica in mod activ in tratarea cazurilor umanitare.

Asociatia a luat nastere la initiativa medicului specialist reabilitare medicala Cornel Brotac, care in urma confruntarii cu situatii si cerinte de aceasta natura, a decis sa puna bazele acestui proiect umanitar, pentru a oferi suport persoanelor aflate in aceasta situatie.

Evenimentul de lansarea al acestui proiect umanitar a avut loc pe data de 4 aprilie 2013. La eveniment au fost prezentate patru cazuri medicale dificile pe  care Asociatia Credinta si Dragoste le-a rezolvat cu sprijinul partenerilor sai, dar totodata si al medicilor din spitalele mai sus mentionate.

Intre timp activitatile Asociatiei Credinta si Dragoste s-au extins in sfera preventiei. In acest scop am dezvoltat doua proiecte ambele in parteneriat cu Brotac Medical Center.

Scopul nostru pe termen scurt si mediu este de a ne implica in partea educationala a grupurilor vulnerabile (persoane cu dizabilitati si apartinatorii acestora, persoane cu boli incurabile si apartinatorii acestora), a persoanelor care doresc sa se implice in domeniul serviciilor medicale, precum si continuarea proiectelor incepute privind preventia.

Viziunea noastră este o lume în care fiecare persoana cu afectiuni locomotorii sau neurologice sa fie tratata corespunzator si sa beneficieze de sprijinul si sustinerea necesara recuperarii.

 

Valori in care credem:

Corectitudine și respect fata de pacienti

Credibilitate si transparenta

Eficienta

Profesionalism

Respectarea libertatilor si drepturilor cetatenesti

Ajutorarea aproapelui

 

Pentru a vizualiza Raportul de activitate pe anul 2014 vă invităm să daţi click aici…